Hans Schultz’ valgudtalelse

Kære medborgere!

Siden nedtagningen af Franklin Roosevelts Bretton Woods-system i begyndelsen af 70’erne, har vi i stigende grad set en magtoverdragelse fra staten til de private megabanker.

Det første var valutaspekulation, hvor megabanker kunne nedbryde stater ved at angribe deres valutaer, som George Soros er blevet famøs på, men det er siden blevet til hvad vi i dag kan kalde spekulationssamfundet. Intet er sikkert mere på længere sigt, dog kun at megabankernes dominans er sikret. Her hjemme har vi udpeget fire store banker, som er for store til at fejle.

Siden Warsawapagt-systemets fald i ‘89, er Europa gået fra at være et strategisk-økonomisk samarbejde til at være megabankernes projekt. Ved at overdrage medlemslandenes suverænitet til en central bureaukratisk enhed, falder ingen ud af geled, og med Mario Draghi (tidl. Goldman Sachs) i spidsen for den Europæiske Centralbank og centralbanksystemets cementering gennem EU-traktater samt bankunion, er megabankernes dominans cementeret. Som man rigtigt nok siger i casinobranchen – ”huset vinder altid”.

Hvad er så megabankernes økonomiske medicin ovenpå det finanskrak i 2007, som de selv iscenesatte? Jo selvfølgelig… mere af det sædvanlige, privatiseringer og nedskæringer/effektivisering. Senest klarest illustreret ved en masse effektivitetskrav, der rammer bl.a. det offentlige sundhedssystem, angreb på læger og lærere, nyttejobs og den famøse privatisering af det statslige energiselskab, Dong, til Goldman Sachs.

Hvad vil så være det næste? Jo – mere af det samme, selvfølgelig… men værre, for nu har man fået italesat de næste nedskæringer. Først kom den grønne omstilling som bankerne og staten har finansieret, men nu skal 2. fase af den grønne økonomi for alvor i gang, i form af grønne nedskæringer/afgifter. City of London’s megabanker og karteller har længe ført an med det hovedsageligt private CO2 kvote marked, og Verdens Natur Fonden (WWF) med deres fodtropper Greenpeace har kørt propagandasiden. Snart skal vi alle have gule veste på.

Men nu står vi foran ”valget”. Hvordan får vi vendt den skæbnesvangre afvikling, som vi er på vej imod?

Jo – vi starter med at opdele bankerne!

Godt valg!
Hans Schultz, kandidat uden for partierne i Østjyllands storkreds