Er medierne frie? Valgudtalelse fra Hans Schultz

Kære medborgere!
Jeg stiller spørgsmålet: Er vores medier ‘frie’, og hvad måtte vi i så fald mene med det?

Hvis man mener fri for centraliseret kontrol og dermed en slags allemandseje, så må svaret i hvert fald være: Nej. Det kan ikke være det der menes, for der er emner i valgkampen af største vigtighed for vores samfunds fremtid, som simpelthen bliver forbigået. F.eks. er der spørgsmålet om bankreguleringer, der til trods for et finanskrak i 2007, negative renter og en hel stribe bankskandaler slet ikke bliver omtalt.

På spørgsmål om internationale sikkerhedsmæssige emner udspys der fra vores medier og visse politikere, som Wammen (selverklæret Tony Blair-fan), gang på gang domme over sager, hvor der overhovedet ingen beviser er for de påstande, som dommene lyder på – alligevel agerer de brede medier m.fl. som dresserede papegøjer og udtaler dét som sikkert, som de overhovedet ikke ved nogen som helst besked om, og tager ikke engang den mindst mulige ansvarlige debat op om emnet. Emnerne er mange, og ofte emner der leder til vores deltagelse og opbakning til krige rundt omkring i verden. Der er de ting, hvor det nærmest er forbudt at tænke det, endsige at ytre tankerne i de offentlige medier.

Til valget har medierne travlt med deres kandidattests. Disse tests med deres skala fra 1 til 5 eller lignende med udvalgte partigodkendte spørgsmål, som folket har lov til at forholde sig til og generelt er af omfordelings eller anden underordnet karakter, er den værste form for reducering af debatten og den vælger der tager testen. Endvidere kan man godt være sikker på, at ens svar bliver registreret sammen med de data (cookies, ip-adresse m.v.) borgerens system (computer) leverer. Disse data kan nu bruges til at profilere offeret, og dataene kan sælges på det private big-datamarked. Vælgeren er nu blevet digitaliseret og reduceret til en data-pakke, et produkt.

Så er medierne “frie”? Fri for moral og ansvarlig demokratisk proces er vist det eneste frie der kan tillægges dem.

Så, eftersom der er lagt låg på debatten, er den eneste måde for kandidater med emner udenfor det veltilpassede at gå ud til folk på gaden med budskaberne.

Godt valg,
Hans Schultz,
kandidat uden for partierne