Denne fil som flyveblad i PDF-format

Demokraterne i det amerikanske senat erklærer Dick Cheney krig

Tom Gillesberg spørger: Hvad med Anders Fogh Rasmussen?

Tom Gillesberg, overborgmesterkandidat for Schiller Instituttets Venner, havde den 12. november 2005 følgende kommentar til det dramatiske politiske efterspil til den amerikanske statsanklager Patrick Fitzgeralds undersøgelser af Valerie Plamesagen og Bush-administrationens bevidste manipulation og beskidte politiske tricks for at få en krig imod Irak.

»Den 8. november præsenterede Senatets mindretalsleder, demokraten Harry Reid, sammen med de to demokratiske Senatorer Richard Durbin og Chuck Schumer et åbent brev til præsident George W. Bush, hvor de indtrængende opfordrer ham til at erklære, at han ikke senere vil give amnesti til den sigtede fhv. stabsmedarbejder I. »Scooter« Lewis Libby eller andre af medarbejderne i Bush-administration, der måtte blive sigtet af specialanklageren Patrick Fitzgerald i Valerie Plamesagen.

 

Demokrater erklærer Dick Cheney krig

I den anledning sagde Reid bl.a.: »Der hænger en mørk sky over Det hvide Hus. En rigtig tordensky. Og desværre befinder vicepræsidenten ... sig midt i tordenvejret. Manipulation af de efterretninger, som ledte os til krig – det var vicepræsident Cheney involveret i. Det hvide Hus’ energipolitik, der sætter den store olieindustri frem for den amerikanske forbruger ­– den står vicepræsident Cheney bag. Afsløring af hemmeligstemplede oplysninger for at skade folk, der kritiserer Det hvide Hus – det står vicepræsidenten bag. Halliburton, misbrug af offentlige kontrakter – listen bare fortsætter og fortsætter. Amerika må kunne gøre det bedre end som så. «

Demokraternes resolutte handlinger viser, at de nu har accepteret de vise råd, de har fået fra den amerikanske oppositionsleder Lyndon LaRouche. Allerede for tre år siden gjorde LaRouche det klart, at kun hvis Cheney blev tvunget til at forlade sit embede, kunne USA’s politik ændres fra at være en krigspolitik til en politik for at skabe fred og økonomisk udvikling. De seneste dages begivenheder viser at Harry Reid og hans demokratiske venner har besluttet sig for at erklære Cheney krig, og at de ikke vil diskutere andet end Cheneys forbrydelser – lige indtil han er tvunget til at gå af.

 

LYM vandt - Arnold Schwarzenegger tabte

Den beslutsomhed og det politiske mod Harry Reid og hans kollegaer udviser, har fremrykket datoen for vicepræsident Dick Cheneys afgang. Ved valgene den 8. november i USA, var det allerede klart, at de politiske vinde har vendt. Arnold Schwarzenegger, der for to år siden vandt en jordskredssejr i Californien, tabte sine fire folkeafstemninger med ydmygende cifre, ikke mindst på grund af den intensive kampagne LaRouches Ungdomsbevægelse (LYM) har drevet imod ham. Samtidigt tabte republikanerne alle de tætte afstemninger der fandt sted.

Det er skriften på væggen for republikanske folkevalgte. De er under et fanatisk pres fra Dick Cheney for at fortsætte hans dagsorden. Samtidigt fornemmer de, at hans dage er talte. Derfor vil de republikanere, der ikke er politiske analfabeter, forsøge at finde sammen med demokraterne – så langt væk fra Bush-administrationen som muligt – for at redde deres egen politiske karriere. Det vil accelerere det politiske skifte i USA i en retning, hvor Franklin D. Roosevelts og Lyndon LaRouches økonomiske ideer snart vil sætte dagsordenen.

 

Hvad med Anders Fogh Rasmussen?

George W. Bush er i store problemer, Tony Blair er i store problemer og Silvio Berlusconi er på vej ud i store problemer. Anders Fogh Rasmussen og den danske regering må nu overveje, hvordan de hurtigst muligt kan bryde båndene til de amerikanske neokonservative og få etableret en ny atlantisk alliance med Lyndon LaRouche og de kræfter i det amerikanske senat og kongressen, der er i gang med at sende Cheney på pension. Det er Anders Fogh Rasmussens eneste chance for at undgå, at han snart gør sine kolleger fra »koalitionen af de villige« selskab i »koalition af de tidligere«.«